by

Lezing Henk Harcksen

Een Nederlands-Indische familiekroniek vanuit generatieperspectief bekeken
Lezing door Henk Harcksen

19 okt 2014

14:00 Museum Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB Arnhem Kaart

Henk Harcksen vertelt hoe tussen een Nederlandse luchtmachtofficier en een ongewoon Indisch meisje uit Batavia wederzijdse liefde groeit. Hij legt een verband tussen een Rotterdamse koopmansfamilie en een Indisch gezin in Menteng beschermd door het ‘1st Patiala Rajindra Sikh Infantry’ bataljon. Aan bod komen de ontberingen tijdens de voettocht van Henk Harcksen sr. van het krijgsgevangenkamp Grune bei Lissa naar Neubrandenburg. Maar ook de strijd van de ML-KNIL tegen de Japanners en de ‘Bersiap’, waarin de Japanners van bewaker werden tot beschermer van hen die nog in de kampen verbleven. In de voordracht worden de schurende relaties van de betrokken families en hun omgeving door alle generaties heen blootgelegd. Eerder publiceerde Henk Harcksen zijn boek 'Liefde als ruwe diamant'.

Tijd: 14.00-15.30 uur
Locatie: Indische Zaal Museum Bronbeek

Toegang: museumentreebewijs in combinatie met gratis entreebewijs voor de lezing, op 19 oktober vanaf 10.00 uur via de kassa van museum Bronbeek. Maximaal 45 personen per lezing.

Reserveren: U kunt een plaats reserveren t/m 16 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw plaats blijft gereserveerd tot 30 minuten voor aanvang van de lezing.